Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 166 или бмв е-39

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 166 или бмв е-39

Колеги, някой с 166 дали е карал бмв е-39 и aldi 6 и ако е ,какви са разликите м/у трите автомобила:
    1.надеждност.
    2.динамика и конфорт /оборудване,екстри/.
    3.цени на резервни части.
    4.разход на гориво /дизел/.
    Разчитам на вашето безпристрастно мнение , доколкото може да има такова.
    И колеги,какъв пробег сте изминали с вашите коли от закупуването им до сега и колко от тези километри са изминати без проблеми по двигателя ?
    Last edited by gigi; d.m.y г., 23:23.

За 11 месеца - малко над 9000 км. Откакто я купих освен стандартните - масло, ролки ,ремъци филтри и т. н. съм сменил дебитомер , акумулатор и свещи...
    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Аз лично бих сменил Алфонсо за бимъра ако е М пакет с ТД двигател и да е много наточено... иначе НЕ.... ама това дето го искам аз нали се сещаш колко камъка струва + това не може да очакваш безпристрастно мнение тука + това ползваи търсачката и стига пускал безмислени теми... на много ама много места из раздела се прави паралел м/у А6, БМВ 5, Е класа, и 166 с приблизителни цени и тн... накратко цени на части горе долу еднакви като малко са по ниски на алфата.... БМВто е 6так ако не се лъжа и да го обслужиш е мнооооого по скъпо щото ролките са х2 и са скъпи.... ПОЛЗВАЙ ТЪРСАЧКАТА
      Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
      Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Браво на теб аз от както съм я взел....
        Но пък сега е бонбон!
        безплатни обяви
        Моята 166

Comment

За година и половина 44 000км (една обиколка на Земята) като 90% от тоя пробег са градско. Иначе я имам от 1г и 8месеца, но като я взех 2месеца беше в ремонт
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Колега BASHALOV, виждам че се колебаеш каква кола да си купиш(по всяка вероятност)... Има мн писано по този въпрос и ако модераторите оставят темата , от мненията на всички колеги ще разбереш ,че тези коли които си изброил (а и другите), немогат да се сравняват със 166...
            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

За 9 месеца съм минал малко над 15000 км и освен масло, ремъци, ролки и филтри съм сменил предно дясно каре
              ALFA 166 2.4JTD 170HP 99'
              Hyundai Accent 1.3 98'

Comment

Темата маи маи.....
                А иначе за 2 години 50 000км без никакви проблеми по двигателя, 2.4jtd с чип още веднага като я купих.

Comment

Първоначално публикувано от BASHALOV Покажи съобщение
                  Колеги, някой с 166 дали е карал бмв е-39 и aldi 6 и ако е ,какви са разликите м/у трите автомобила:
                  1.надеждност.
                  2.динамика и конфорт /оборудване,екстри/.
                  3.цени на резервни части.
                  4.разход на гориво /дизел/.
                  Разчитам на вашето безпристрастно мнение , доколкото може да има такова.
                  И колеги,какъв пробег сте изминали с вашите коли от закупуването им до сега и колко от тези километри са изминати без проблеми по двигателя ?
                  На първо място едната както е известно е със задно предаване. Оборудването и екстрите най-вече зависят от това на какъв екземпляр попаднеш, но Вентилатора и Халдито имат много повече автоматици, а 166 има главно от фейслифта насам. Халдито има и 4х4 версия. Вентилатора и Халдито имат по-голям избор на двигатели. Относно моторите: ЖТД на 166 е много здрав и надежден, а ТДИто на А6 от 98-00 г. е много по-зле. 525Д - комънрейла е ОК, но ТДСа на БМВ, както и ТДИто на А6 от 98-00 г. са по-изостанали като технология от ЖТДто.

Иначе, ако се спреш на ръчни скорости и 2.4ЖТД мотор, сравнено с алтернативите от другите 2 марки, няма проблем с екстрите - въпрос на екземпляр.

Досадното при 166 са разни глупости, които се чупят като заключването на някоя врата и разни други тъпотии, които могат да се преживеят, но ЖТД двигателят и окачването са перфектни ако се поддържат както трябва. Оригиналните амортисьори на 166 по-рано сдават багажа, но пък като си сложиш хубави повече няма да я мислиш.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

BASHALOV ти какво си карал до сега и що така реши че е добра идея да си купиш 10 годишна лимузина

жокер : разгледай темата за цени на ремонти по 166 и помисли

Comment

Карам БМВ 320 купе от 1994 г. до сега ,но вече съм семеен и ми трябва по -голяма кола . 166 ми допада като визия ,но никога не съм имал допирни точки с алфа ,затова се интересувам за автомобила като цяло .
                      Ще прегледам препоръчаните теми.

Comment

Щом си семеен по добре търси , БМВ тройка комби , 156 спорт вагон и т.н. комбита
                        има предостатъчно място за багаж , а щом и семейство ще издържаш ,изобщо не се оглеждай за такива бюджето-резачки като 166, БМВ 5 и т.н.

Comment

Какво мога да направя заразил съм се с вируса на 166 .

Comment

Еми като си се заразил, купуваш, като си отваряш очите на 4 и я караш в сервиз от форума. И вече от там следва тотална зараза или голямото плюене и пак "немско здраво". Аз като реша, че искам нещо го взимам без да слушам разбирачи около мен. Кеф цена няма.
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Комфортна возия
                              Мощен и надежден двигател
                              Здраво окачване
                              Всевъзможни екстри
                              Няма да говорим за визия
                              Алфа Ромео е
                              И отгоре на всичко 166...
                              166 не остарява. Няма кола и модел та дори и от наи-новите която да я засенчи...
                              Били евтини... Че това е супер... Тогава значи че това е наи добрия вариант между цена и по-горните неща.
                              Колега, покараи някоя 166 да ти изчезнат колебанията и ,,да затваряме темата'' ...
                              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Working...
                              X